Information om 182.QRZNs chatsida

Då du öppnat chatsidan, http://groups.yahoo.com/group/182QRZN, första gången kommer du in som Guest.

Du skall då registrera dig först som användare i Yahoo. Tryck därför
Register.

Nu får du en hel sida att fylla i. Gör det! Observera att ditt
Yahoo ID är viktigt, det kommer senare att synas överallt du finns, bland annat i din emailadress på yahoo.com (som registreras automatiskt). Välj något som kan identifiera dig på ett enkelt sätt, t ex "Kjell_MM_Boman". När det gäller Password så ta något du lätt kommer ihåg, t ex ett telefonnummer kombinerat med ett namn "130202margret", som du ändå måste komma ihåg!.

När du fyllt i alla uppgifter så får du upp villkoren för användandet av Yahoo. Läs igenom och acceptera längst ner. När du ser texten
Registreringen är klar - Välkommen till Yahoo! skall du klicka bort markeringen i Yes, personalize my browser with Yahoo. Annars går Yahoo in och gör en extra rad på din webbläsare. Tryck sedan Continue to Yahoo.

Du har nu registrerat dig som Yahoo-användare och kan bl a få en gratis emailadress på
http://mail.yahoo.com/ och gratis hemsida på http://geocities.yahoo.com/. Du får ett email på att du är ansluten till Yahoo. Där skall du även bekräfta ditt email för att slutligen bli helt accepterad. Detta för att ingen skall anmäla sig utan att finnas på angivet email (anonyma användare)

När du är registrerad på Yahoo gäller det att komma tillbaka till  chatsidan,
http://groups.yahoo.com/group/182QRZN för att där logga in som deltagare under Join This Group.  Använd det Yahoo ID och Password som du hittade på tidigare.
Du blir inte ansluten till gruppen direkt utan nu går en förfrågan till de som håller i gruppen (Squattis, FA,och Webmaster) om de kan släppa in dig  Efter ett tag får du ett svar att du är välkommen i gruppen. Om vi inte kan identifiera dig som person via ditt Yahoo ID kommer vi att skicka ett email och fråga vem du är.

När du fått ditt välkomstmeddelande från 182 QRZN är det bara att koppla upp sig till sidan 
http://groups.yahoo.com/group/182QRZN, Sign In och börja chatta, titta på medlemslistan, bilder, matrikeln mm. Nu är du inne i systemet och kan titta dig omkring lite på olika funktioner. De länkar som finns på vänstersidan går till olika delar av våra sidor. Vi har redan funderat att i framtiden höra dina åsikter under "Polls".

Vi vill gärna att du tittar under
Membership i högerspalten. Tryck på Edit My Membership och se där till att du får dina emailmeddelande till rätt emailadress. Om du inte matat in något email sedan tidigare är grundinställningen "ditt Yahoo ID"@yahoo.com. Ändra så att du får emailen dit du vill! Glöm inte att gå in och ändra om du byter emailadress i framtiden!.

Under Members i vänsterspalt kan du se alla som på ett eller annat sätt registrerat sig i vår grupp 182.QRZN. Men flera saknar beskrivning under
Profile. Leta upp din Yahoo ID och dubbelklicka Skriv nu i lite mer om dig själv och lägg in en bild som visar hur du ser ut idag. Om alla gör detta får vi ett jättebra register över kursen.

Lycka till!

Fråga Webmaster per
e-post eller telefon (031-7724966 alt 0736-545402) om du kör fast.


Uppdaterad senast: 2004-02-24
Ansvarig för sidan:
Thess Webmaster